Behandeling

Er is nog geen behandeling waardoor PSC helemaal verdwijnt. Wel is het mogelijk om de klachten die ontstaan door PSC te verminderen. Ook kan verergering van de ziekte tegengehouden worden. Artsen blijven daarom na de diagnose nog geregeld onderzoek doen. Zo houden ze de werking van de lever in de gaten. Door het doen van onderzoek kan uw arts u ook beter advies geven welke behandelingen in uw specifieke situatie mogelijk zijn.

Niet iedereen zal alle onderzoeken en behandelingen ondergaan. Uw arts zal per keer bepalen welke onderzoeken en behandelingen mogelijk en nodig zijn in uw situatie. Dit hangt onder andere af van uw leeftijd en de klachten die u hebt.

Zie voor een uitgebreid overzicht van onderzoek en behandeling de patiënteninformatie die hoort bij de kwaliteitsstandaard PSC.

Overige tips en adviezen bij Primaire Scleroserende Cholangitis (PSC)

Een veelvoorkomende klacht bij patiënten met een verminderde afvoer van galvloeistof is jeuk. Op de website van de Nederlandse Leverpatiënten Vereniging staan tips die de jeuk kunnen verminderen.

Bent u patiënt of mantelzorger en heeft u een vraag?

Staat uw vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Stel deze vraag dan aan de specialisten van het expertisenetwerk via het contactformulier. Zij helpen u graag.

Stel een vraag